Didi Aartsen

Didi Aartsen | Yin yogadocent sinds juni 2017 | Recharge Yoga – 5-weekse training voor
mensen met een burn-out |TT @ De Nieuwe Yogaschool |50 uur Yin/Yang docent Skadi v. Paasschen | 50 uur Yoga Therapy docent Anneke Sips |

Hey Yogi(ni) leuk dat je kijkt op deze pagina om mij beter te leren kennen. Mijn yoga-

avontuur begon een aantal jaar geleden, ik denk ik 2013/2014 toen ik voor het eerst een yogales volgde bij Nina. Het voelde gelijk goed!

Ik had een paar jaar daarvoor even geen sport of iets dergelijks gedaan en dankzij yoga
leerde ik weer vertrouwen op mijn lichaam. Ook mentaal en emotioneel merkte ik dat de
lessen heel wat te weeg konden brengen.

In begin 2016 begon ik samen met een vriendin een blog over yoga. Het was voor ons de “digitale stok achter de deur” om onszelf te motiveren om gezonder en bewuster te leven en naast de vertrouwde Yin lessen ook vooral uit onze comfortzone te stappen en Vinyasa lessen te volgen. Daar schreven we dan een blog over. Door het schrijven merkte ik dat ik mijn kennis wilde verdiepen, leren hoe alle houdingen heten, meer weten over de achtergrond en filosofie. En ben daarom de Yin yoga opleiding gaan doen bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.

Ik weet nog goed het moment dat ik met Nina had afgesproken om samen te brainstormen over de “New 2 yoga” training, zelf had ik toen net de beginnerscursus bij Johan Noorloos gevolgd. Terwijl we aan de koffie zaten vertelde ik met blozende wangen dat ik mij had ingeschreven voor de Yin teacher training. Zij reageerde mega enthousiast omdat ze onderweg naar het lunchtentje toe in de auto dacht “Goh, eigenlijk zou het heel erg bij Didi passen om de opleiding te gaan doen”.

Tijdens de opleiding kwam ik mezelf keihard tegen maar ontdekte ook dat ik het super leuk vond om aan mijn “oefenklasje” les te mogen geven. Na het behalen van mijn diploma duurde het ook niet heel lang voor ik het vertrouwen van Nina kreeg en les mocht geven en geef nu een wekelijkse Yin yogales. In oktober 2017 volgende ik de Yoga therapie training en ontdekte dat dit echt mijn ding is. De interesse voor psychische stoornissen en stress en hoe yoga daarbij kan helpen vind ik een mooie combinatie. Daarom ben ik ook trots en dankbaar om nu de Recharge Yoga training te geven voor mensen met een burn-out. Voor mij is yoga nog steeds een persoonlijke ontdekkingsreis zowel zelf als leerling op de mat als mijn rol als docent en hoop jou ook een stukje te kunnen begeleiden op jouw persoonlijke yoga ontdekkingsreis.

Reacties zijn gesloten.