Mindfulness

Let op: Nina, de trainer, is aangesloten bij de VMBN (Categorie 1), waardoor je in sommige gevallen in aanmerking komt voor een vergoeding door je ziektekosten verzekeraar wanneer je de 8-weekse Mindfulness training volgt. Informeer voor de precieze voorwaarden bij je ziektekosten verzekeraar.Mindfulness

Mindfulness betekent aandacht geven op een bepaalde manier: gericht, in het hier en nu en niet veroordelend, aldus Jon Kabat-Zinn, voormalig hoogleraar aan de universiteit van Massachusetts en grondlegger van de 8-weekse Mindfulness training.

Voor zijn onderzoek naar de interactie tussen lichaam en geest en naar de klinische toepassing van aandachtstraining voor mensen met chronische pijn en stress gerelateerde klachten, gebruikte hij eeuwenoude oosterse meditatietechnieken, die hij ontdeed van alle religieuze context. Zodoende ontwikkelde hij het Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma: de 8-weekse Mindfulness training.

Na de bemoedigende resultaten bij patiënten met chronische pijnklachten, werd het onderzoek verder uitgebreid naar verschillende van andere groepen, zoals mensen met stress en/of angstklachten. Ook bij hen werden positieve effecten gevonden.

Meer informatie
Klik hier voor nog meer informatie over de 8-weekse training. Bekijk ook het onderstaande filmpje met Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness, eens. Hij legt hier uit: “What is Mindfulness?”

Benieuwd wat Mindfulness voor jou kan doen?
YOGANINA geeft regelmatig kennismakingsworkshops, waarin je kunt kennismaken met verschillende technieken én de trainer, Nina Allaries. Data voor de eerstvolgende kennismakingsworkshops vind je op bij Specials. De 8-weekse training start op verschillende momenten in het jaar, op verschillende dagdelen, lang wachten voor je kan starten is dus niet nodig! Data voor de eerstvolgende training vind je hier.

Reacties zijn gesloten.