3-daagse Compassie training

Van Mindfulness naar Heartfulness.

“Terwijl de positieve effecten van mindfulness …  welbekend zijn, suggereert nieuw wetenschappelijk onderzoek dat zelfcompassie eveneens een sleutel is tot geestelijke gezondheid.” (aldus Kristin Neff in het voorwoord van Compassievol leven van Erik van den Brink en Frits Koster).

criticusOok al zorgt onze innerlijke dialoog voor de motiverende kracht om dingen voor elkaar te krijgen, vooruit te komen in het leven en onszelf te handhaven in onze sociale omgeving, toch ervaren velen van ons dagelijks de negatieve gevolgen van deze zelfde innerlijke stem, die soms (of vaak?) genadeloos kritisch kan zijn (denk aan zelfverwijt en/of schaamte). Voorbeelden van de psychologische stress die dit kan opleveren zijn: een negatief zelfbeeld, depressieve of angstige gevoelens, frustratie en het voortdurende gevoel te kort te schieten.

Het programma
In drie retraite-achtige cursusdagen bouwt deze Compassie training voort op vaardigheden waarmee we hebben geoefend in de Mindfulness training en maakt een verdiepingsslag op het gebied van compassie (of mededogen). We onderzoeken (en benoemen) innerlijke (stress) patronen (de gevaar- en jaag modus) en oefenen om hier anders, met meer mildheid, mee om te gaan; we trainen de compassie- of zorgmodus. Andere thema’s die aan bod komen in deze training zijn onder anderen motivatie, schuld en schaamte, moeten en willen, vriendelijkheid voor onszelf én anderen, ‘Common humanity’ (onze gedeelde menselijke conditie) en vergevingsgezindheid.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Deze Mindfulness Based Compassionate Living training (kortgezegd MBCL – training of gewoon Compassie training) is bedoeld voor mensen die eerder de 8-weekse Mindfulness training (MBSR of MBCT) hebben gevolgd. Ook als je de Mindfulness training bij een andere trainer hebt gevolgd ben je van harte welkom om mee te doen!

Begin gelijk…
Door middel van onderstaande oefening kun je NU beginnen met het oefenen met mildheid. Ik ben benieuwd hoe het voor je is!

Praktische informatie & aanmelden
Klik hier voor data en tijden van de eerstvolgende Compassie training en voor aanmelden klik hier. Tarieven vind je hier en de trainingslocatie en een routebeschrijving vind je onder Locatie. Mocht je nog vragen hebben of willen overleggen over je deelname aan de training, bel of mail gerust! Klik hier voor contact.

Reacties zijn gesloten.