5-weekse Mindful Walk cursus

De Mindful Walk cursus heeft als doel om jou beter laten te ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: “MEER ENERGIE”.

Wil je graag in groepsverband leren hoe je Mindful Run technieken toepast tijdens het wandelen? Dan is de 5-weekse Mindful Walk cursus geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere wandelaar. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende loper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het wandelen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het wandelen bent. Wil jij liever hardlopen? Dan is de Mindful Run cursus geschikt voor jou.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. De Mindful Walk cursus leert je hoe je volop van het lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

Bron: Mindful Run

Startpunt, data en aanmelden
Startplaats voor deze Mindful Run cursus gegeven door Nina is bij de yogastudio (Oude Veiling 1C in Zwaag, klik voor een routebeschrijving hier). We starten op vrijdagochtend 7 september. De overige lesdata zijn 14, 21 & 28 september en 12 oktober 2018. Deelname aan de cursus kost € 95 (Let op: er geldt geen abonneekorting op deze cursus!). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de Mindful Run website Zwaag!

Comments are closed.