16 – 23 oktober 2015: Portugal

Yoga- en meditatieweek Portugal, 16 – 23 oktober 2015: een impressie…

 

1. aankomstDag 1: aankomst in Porto. Heerlijk, het is mooi weer!! Een warm ontvangst op het vliegveld door Tony, de eigenaar van de vivenda waar we de komende week zullen verblijven. Samen met chauffeur Ruwi brengt hij ons naar onze uiteindelijke bestemming: A nossa Coroa, waar Dies (Tony’s wederhelft), ons opwacht met een welkomstborrel. Dit voelt als thuiskomen!

 

 

 

2. selfie Dag 2: we bezoeken de hippiemarkt, waar we allerhande snuisterijen shoppen, van een gebreide muts en een tweede hands winterjas tot lokale huisgemaakte rosé en sterk geurende kruiden. 3. Hippie markt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. yogaswingDag 3: een deel van het gezelschap blijft in en om het appartement (oa om van een heerlijke massage te genieten), twee meiden gaan met Dies en Tony mee naar de markt, die zal worden afgesloten met een uitgebreide lunch met rosé en een plaatselijke specialiteit: platte kip van de bbq. De anderen gaan op verkenningstocht en maken een wandeling (+/- 40 minuten) naar het dichtstbijzijnde dorpje Coja om daar een terrasje te pakken en zichzelf te trakteren op een kop koffie of thee en een heerlijk (!) stuk taart; het blijkt een tocht die deze week nog een aantal keer zal worden ondernomen ;-). En oh ja, Nina’s yogaswing is ook mee!!

Coja wandeling

 

6. avond sessieDag 4: Na twee dagen ’s ochtends en ’s avonds een binnen yogapractice te hebben gedaan, is het op maandag warm genoeg om de matten mee naar buiten te nemen! Tijd voor een buitenpractice bij zonsondergang! En in wat voor een omgeving….   7. zonsondergang 8. loopmeditatieDag 5: we beginnen de dag met een loopmeditatie en sluiten af met een training van de lachspieren; een duo yogales!

Helaas kende de week niet alléén maar lol en gezelligheid: tijdens de loopmeditatie wordt één van onze reisgenoten ziek en zal hierna niet meer kunnen deelnemen aan de lessen en andere gezamenlijke activiteiten. Na een paar dagen ziek in bed te hebben gelegen, brengt Tony haar op donderdag, de dag vóór ons vertrek, naar een dokter, waar ze met spoed wordt doorverwezen naar het ziekenhuis. Later die nacht wordt ze geopereerd aan een geperforeerde blindedarm en is ze genoodzaakt langer in Portugal te blijven. Bijna een week later dan gepland reist ook zij weer terug naar Nederland om verder te herstellen van de operatie. Wij wensen haar via deze weg heel veel beterschap en willen Tony en Dies hartelijk danken voor hun goede zorgen!

 

10. serra de estrelaDag 6: vandaag staat er, naast de gebruikelijke yogalessen in de ochtend en avond, een wandeling door het natuurgebied Serra de Estrela op het programma, onder aanvoering van Tony en hond Ping. De lange rit over bochtige wegen door pittoreske Portugese bergdorpjes naar ruim 1900m hoogte is zeker de moeite waard: het is helder en zonnig en we worden getrakteerd op de mooiste vergezichten. Dat vraagt om een groepsfoto: strike a pose! Het advies van Tony en Dies om bergschoenen aan te trekken voor de wandeling is overigens niet voor niets: er is nauwelijks een pad. De route wordt gevormd door ‘stenen mannetjes’, stapels met stenen, die de route zouden moeten aangeven (ze staan echter in alle richtingen, dus wat is nou de route? ;D ). Omdat we laat terug zijn, dit keer een “late-night” yogasessie: na het eten een heerlijk relaxte yin-style heup openers sequence voor alle vermoeide heupen en benen en daarna hup, naar bed!11. serra de estrela IMG_5643Dag 7: de laatste volle dag die we op de vivenda kunnen vertoeven, dus vrijwel iedereen besluit om er een lekker relaxed dagje van te maken, met een boekje aan het zwembad. In de laatste Portugese zonnestralen van deze yogaweek nog een laatste yoga practice; een assisted yin yoga les.     11. assisted yin yoga IMG_5644Dag 8: helaas zit ons Portugese avontuur er alweer op. Om half 5 in de ochtend (!) worden we opgehaald om naar het vliegveld te worden gebracht. Daar waar er normaal gesproken druk wordt gekletst, zit iedereen er nu een beetje stilletjes bij. Gelukkig kan iedereen weer lachen tegen de tijd dat we op het vliegveld zijn aangekomen en in de rij staan om in te checken. Dag Portugal, dag Tony en Dies, dag leuke, lieve en gezellige groep! Het was een fantastische week, hopelijk tot volgend jaar!

 

Ook zin gekregen in een bourgondische yoga- en meditatieweek in Portugal? Zoals het er nu uitziet vindt de 2016 editie plaats van vrijdag 23 tot en met 30 september. Hier lees je er meer over!
Leuk als je mee gaat!

Reacties zijn gesloten.