22 juni 2018: SUP Yoga @ Volt Hoorn

YES! Het is een feit, mijn eerste SUP Yogales op het IJsselmeer in Hoorn. Deze lange zomeravonden lenen zich perfect voor yoga op het water: het ultieme gevoel van vrijheid.

Een unieke ervaring
De les vindt plaats bij Volt in Hoorn, bij de Schelphoek. Een rustige, inspirerende plek waar we ons volledig kunnen overgeven aan de yogales op het water. De frisse lucht, het kabbelende water, de ondergaande zon en de vele vogels om ons heen. Een unieke ervaring.

Yoga op het water
We beginnen met een korte uitleg over het materiaal en een paar basis SUP instructies van Rianne Bakker, SUP expert van SUP Spirit, waarna we het water op gaan en stap voor stap yoga op een SUP board zullen gaan verkennen. Tijdens de les zullen we werken met zowel actieve (Yang) als passieve (Yin) houdingen; we beginnen met een aantal rustige oefeningen die ervoor zorgen dat jij vertrouwd raakt met het supboard en het water. Wanneer de balans goed voelt gaan we over naar wat meer uitdagende (balans-)oefeningen en we sluiten af met een korte meditatie en eind ontspanning.

Meer over SUP
SUP staat voor Stand Up Paddle. De boards waarop we zullen yoga-en worden geleverd door SUP Spirit. Het zijn opblaasbare boards met een groot drijfvermogen en veel stabiliteit. Tijdens de les zullen we de boards aan elkaar vast leggen, zodat je je helemaal op je yoga practice en balans kunt richten en niet steeds terug hoeft te peddelen. Omdat we ons op het water bevinden, zoekt ons lichaam automatisch continue naar de juiste balans, waardoor alle spieren van het lichaam (vaak ongemerkt) worden ingezet; kortom een full body workout! Voor SUP Yoga hoef je niet heel lenig te zijn of een heel ervaren yogi(ni). Ontdekken hoe het yoga-en op het water een nieuwe dimensie geeft aan je yoga beoefening en samen plezier maken staan centraal!

Details
Datum: vrijdagavond 22 juni 2018
Tijd: 19.00 – 21.00uur
Locatie: Durfsportcentrum Volt, Schelphoek 5 in Hoorn (klik hier voor Google maps)
Kledingvoorschriften: gewone yogakleding is prima!
Investering: € 45 (inclusief gebruik materiaal en een drankje na afloop bij Volt)
Aanmelden: vóór 15 juni 2018 via deze link. De SUP Yogales gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen.

Comments are closed.