23 september 2017: My body, my yoga (weekend workshop)

Meer inzicht in je yoga practice met deze weekend workshop: My body, my yoga!

Dat we qua uiterlijk van elkaar verschillen (huid- en haarkleur, gelaatstrekken, lichaamslengte en omvang, etc.), vinden we heel normaal. Dat dit ook geldt voor minder zichtbare delen van het lichaam, doordat ze verborgen liggen onder lagen spieren, bindweefsel en huid, wordt regelmatig in de yogawereld onderschat. Een workshop op basis van de inzichten van Paul & Suzee Grilley.

Centraal staat de vraag: waarom beweeg je zoals je beweegt? Natuurlijk wordt je flexibiliteit in bepaalde mate bepaald door hoe lenig je spieren zijn en je leefstijl en -gewoonten, maar er is nóg een factor die bepaalt hoe jij je asana uitvoert… In deze praktische workshop gaan we op onderzoek naar waarom je met het grootste gemak in de ene yoga houding komt en altijd moeite hebt met andere asana’s in je yoga practice. Ik nodig je uit om samen met mij te gaan kijken naar de individuele verschillen van tussen lichamen (met dat van onszelf als levend voorbeeld!), waarbij het vooral draait om de meest fundamentele laag van het lichaam: onze botten! Vanuit deze individuele verschillen (die soms groter zijn dan je je ooit had kunnen voorstellen) zullen we ontdekken wat dit voor impact heeft op onze yoga asana practice (Aha momenten gegarandeerd! ;p).

Zaterdag zullen we beginnen met een introductie over de basisconcepten waar we later mee aan de slag zullen gaan, de zondagochtend zal hoofdzakelijk gaan over het gebied van de heupen en de zondagmiddag heeft het bovenlichaam als thema. Elke dag zullen we afsluiten met een yoga practice, waarin we de opgedane inzichten meteen kunnen toepassen.

Je hoeft geen speciale ervaring of voorkennis te hebben om mee te kunnen doen aan deze workshop en je hoeft ook geen slangenmens te zijn: come as you are!

Details:
Data: zaterdag 23 september 2017 13.00 – 17.00uur & zondag 24 september 2017 9.30 – 12.00uur 12.30 – 15.00uur (neem zelf een lunchpakketje mee voor tussen de middag)
Kosten: € 95 per persoon. Unlimited abonnees krijgen korting op deze 3-delige workshop (15% korting voor studenten met een jaarabonnement, 10% korting voor studenten met een kwartaalabonnement)
Aanmelden: uiterlijk vrijdag 15 september. Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze workshop en hij gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen; vooraf aanmelden is noodzakelijk voor deze workshop.

 

Comments are closed.