New student guide

Ben je van plan om binnenkort een yogales te komen volgen bij YOGANINA? Op deze pagina vind je een aantal tips & tricks zodat je ontspannen aan je eerste les kunt beginnen!

Hoe kies ik de juiste yogales?
Welke yogales voor jou het meest geschikt is, hangt natuurlijk af van waar je (op dat moment) behoefte aan hebt en wat je van een les verwacht: heb je zin in een pittige practice of zoek je juist ontspanning en stilte? Op deze pagina vind je een overzicht waarin je kunt zien hoe intensief de verschillende lessen zijn. Om nog een iets beter idee te krijgen van wat je kunt verwachten, lees de omschrijvingen per les eens door: Rug, nek & schouder yogaVinyasa yoga  , Yin yoga en Stress relief. Op de pagina rooster kun je zien wanneer welke les gegeven wordt. Mocht je toch advies nodig hebben of heb je vragen, voel je vrij contact op te nemen via email (info@yoganina.eu), telefoon (06-21837620) of het contactformulier, zodat we je kunnen helpen de juiste keuze te maken.

Hoe meld ik me aan?
Alle yogalessen worden gegeven op basis van “drop-in”, dat wil zeggen dat er geen vaste groepen zijn en je dus niet vast zit aan een vaste dag/tijdstip/yogavorm. Je komt gewoon wanneer je zin en tijd hebt! Om toch vooraf te weten hoeveel mensen er ongeveer zullen zijn in een les, vragen we je per les vooraf even aan te melden via de website (ook als je voor het eerst of maar één keer komt). Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan. Hieronder volgt een korte uitleg:

1. Op deze pagina maak je eerst een account aan. Je kunt een account aanmaken via je Facebook account (open dan je Facebook account in een andere pagina en klik in het aanmeldsysteem op het “Facebook log in” icoontje) of de reguliere stappen volgen om een account aanmaken: rechts op de pagina zie je een vak, waarin staat: “Nieuw hier?”. Heb je geen Facebook account, vul hier dan je voor- en je achternaam in en kik op de knop “Next”.

2. Vul in het volgende veld al je contactgegevens in en verzin een password waarmee je de volgende keer kunt inloggen in je account. Daarna klik je op “Create account”. (Let op: de voorgaande stappen hoef je alléén de eerste keer te volgen! De volgende keer kun je meteen met je bestaande account inloggen d.m.v. je Facebookaccount of emailadres/password.)

3. Je komt nu in het scherm van jouw persoonlijke account. Om je aan te melden voor een les, ga je naar het tabje “Classes”.

4. Zoek je de les/tijd van je keuze en klik op “Aanmelden”

5. Je komt nu in het scherm waarin je kunt aangeven waarvoor je je precies wil aanmelden: voor alléén de les op de datum die je gekozen hebt (kies dan de optie: “Reserveer één enkele les”) óf een serie lessen op het tijdstip dat je gekozen hebt (kies dan de optie “Reserveer een wekelijks terugkerende les” en geef aan van wanneer tot wanneer). Wanneer je nog geen les tegoed op je account hebt staan kies je voor de optie “Aanmelden zonder tegoed” (maak in dat geval je betaling vóór aanvang van je les over naar NL32RABO0161973183 tnv YOGANINA, onder vermelding van je voor- en achternaam en waar je betaling voor is in het opmerkingenscherm!). Klik hier voor de tarief info.

6. Vervolgens kom je in het scherm “My schedule” in het tabje “My info”. Hier kun je zien voor welke les(sen) je je hebt aangemeld. Mocht er onverhoopt toch iets tussenkomen, waardoor je niet naar de les kunt komen, dan kun je je hier ook weer afmelden door op “Cancel” te klikken, helemaal rechts op de pagina. Je kunt je tot 4 uur vóór de les afmelden, daarna wordt de les in rekening gebracht.

Mocht je er niet uitkomen met aanmelden, bel gerust even; dan loodsen we je er telefonisch doorheen! We zijn te bereiken op: 06-21837620.

Watvoor kleding trek ik aan?
Zorg dat je makkelijk zittend kleding draagt, waarin je je goed kunt bewegen. Voor de meer dynamische lessen, zoals Vinyasa yoga en Hatha yoga, draag je het beste iets dat niet te warm is. Door de intensiteit van de lessen zal je snel genoeg opwarmen. Wel is het verstandig iets als een vestje en/of warme sokken mee te nemen voor de eindontspanning, zodat je niet te veel afkoelt. Yin yoga is een rustiger vorm van yoga, waarbij je je lichaam juist niet opwarmt door intensieve bewegingen. Daarom is het prettig iets warmers te dragen (of in elk geval mee te nemen) zodat je het niet koud krijgt. Al is er geen speciale kleedkamer, er is in de studio ruimte waar je je kunt omkleden en je jas/tas/kleding kunt ophangen.

Wat neem ik mee?
Mocht je een yogamat hebben, dan mag je die meenemen. Heb je er geen, geen probleem: in de studio zijn yogamatten aanwezig die je kunt gebruiken. Het advies is, oa vanuit hygiënisch oogpunt, om op termijn een eigen yogamat aan te schaffen (zo kun je, als je dat wil, ook thuis je yoga practice bijhouden!). Yogamatten zijn te koop bij YOGANINA; we hebben matten van € 20 en € 75 (en van alles daar tussen in).

Eten/drinken:
Probeer (anderhalf tot twee uur) voor de les niet meer te eten of, als het niet anders kan, slechts een kleine, lichte maaltijd. Zorg wel dat je voldoende gedronken hebt voor de les (niet te veel en vooral geen alcohol). Het drinken van water tijdens de les koelt het lichaam af en werkt het reinigingsproces, dat in werking wordt gezet door de houdingen, tegen. Drink na de les voldoende water om de afvalstoffen, die zijn vrijgekomen tijdens de les, af te voeren.

Waar ligt de studio?
Het adres van yogastudio YOGANINA is De Oude Veiling 1C in Zwaag. Tip!! Neem één minuut de tijd om de routebeschrijving door te lezen (ook als je met een Tom Tom komt)! Dat scheelt zoeken, frustratie en te laat komen op je eerste les… (de nummering op bedrijventerreinen is niet altijd even logisch, vandaar…)

Wat is handig om te weten voordat de les begint?
Probeer 5 á 10 minuten vóór de les aanwezig te zijn. Mocht je heel vroeg zijn en er is nog een les bezig, een vriendelijk verzoek zo stil mogelijk op de gang te wachten zodat je de les niet stoort. Zo gun je de studenten in de voorgaande les rustig de tijd om bij te komen uit hun eindontspanning. Ben je per ongeluk toch te laat op je eerste les, kom dan zo zachtjes mogelijk binnen en ga rustig op je matje zitten (of op de grond als je geen matje hebt). De desbetreffende docent zal zo snel mogelijk bij je komen, zodra de beginmeditatie is afgelopen.

Mocht je blessures hebben, zwanger zijn (ook al is het nog maar heel pril) of fysieke en/of psychische klachten hebben, meld dit dan vóór de les aan de docent. Voor de meeste houdingen zijn er geschikte alternatieven die de houding meer of minder uitdagend maken, afhankelijk van je behoeften. Betaling graag contant (pinnen niet mogelijk), voorafgaand aan de les. Kom je voor de allereerste keer, dan kun je er voor kiezen een introductiepakket á € 25 te nemen, welke goed is voor 3 lessen naar je keuze, te besteden binnen 1 maand, of een losse les á € 11. Voor de overige tarieven en abonnementsopties ga je naar de pagina Tarieven.

In het begin kan het prettig zijn om een plek te nemen op de tweede rij, zodat je andere studenten kunt observeren. Dat zal je helpen een idee te krijgen van de verschillende houdingen en de eventuele “flow”.

De yogales:
En dan is het eindelijk zo ver: je eerste yogales. Wat kun je nu eigenlijk verwachten van een yogales? Klik hier voor de opbouw van een gemiddelde yogales.

Heb je nog nooit eerder yoga gedaan? In de 6-delige New2Yoga cursus komen alle verschillende vormen van yoga aan bod die in onze studio gegeven worden, zodat je hier op een ontspannen manier mee kunt kennismaken, samen met andere ‘yoga newbies’! Tijdens de lessen zullen we oefenen met verschillende technieken die in de lessen terugkomen, zoals de Ujjayi ademtechniek en de zonnegroeten uit de Vinyasa yoga. De New2Yoga cursus zal je helpen om een correcte en gezonde practice op te bouwen, zodat je meer profijt hebt van je lessen! En daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om meer te weten te komen over yoga filosofie en historie (het is overigens niet verplicht om aan deze workshop deel te nemen voor je begint). Klik hier voor de datum, tijd en overige info over de eerstvolgende New2Yoga cursus.

Veiligheid:
Een yoga practice bestaat uit series fysieke houdingen, die worden uitgevoerd met aandacht, gefocust in het huidige moment, al dan niet gecoördineerd met een gecontroleerde adem (in Vinyasa yoga wordt gewerkt met een speciale adem techniek: Ujjayi).

Yoga is een levenslange oefening en studie, waarbij je je steeds verder kunt ontwikkelen. Bedenk dus dat het niet nodig is om alles in één keer te kunnen of elke yogahouding perfect uit te voeren. Het is geen wedstrijd met anderen of met jezelf. Daag jezelf uit, maar ga nooit te ver. Het activeren of stretchen van je lichaam kan soms intens zijn, maar plotselinge, scherpe en/of stekende pijn is altijd een teken om een stap terug te doen! Als je moeite hebt met ademen, is betekent dit waarschijnlijk dat je het iets rustiger aan zou moeten doen.

Tot slot:
Mocht je na het lezen van deze New student guide toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op!

En verder: Enjoy your yoga class!

Comments are closed.