YOGANINA friends vriendenboekje: Nina

Via ons Yoga friends vriendenboekje willen we jullie graag nader kennis laten maken met ons YOGANINA team: wie zijn de gezichten achter de studio en de wekelijkse lessen? Dat doen we aan de hand van een aantal vragen, sommige wat meer voor de hand liggend, andere wellicht wat minder voor de hand liggend; eigenlijk als een soort YOGANINA vriendenboekje. Hieronder vind je mijn (= Nina’s) lijstje, komt ie:

– Wat is je favoriete & minst favoriete yogahouding? “Mijn favoriete houding is straddle: zittend op de grond met je benen wijd en dan naar voren buigen, liggend op een bolster, daar kan ik echt helemaal in ontspannen; ik zou zo gerust een half uur kunnen liggen denk ik. Ik heb niet echt een minst favoriete houding, maar ik houd niet zo van actieve houdingen heel lang aanhouden. Ik denk dat ik daar een beetje te lui voor ben, ik vind het zwaar en ik raak verveeld; ik flow liever van de ene actieve houding naar de andere.”

– Welke yogastijl(-en) beoefen je het liefst? “De laatste tijd is dat vooral Yin yoga. Ik ben nogal een ‘doener’, Yin yoga dwingt me om echt even te stoppen en niks te hoeven. En als ik dan heel precies mag zijn, dan ben ik vooral heel erg fan van de yin houdingen tegen de muur, dat vind ik echt de hemel! Tegelijkertijd vind ik de meer uitdagende balanshoudingen uit de meer yange stijlen  ook heel leuk om te doen: handstand, hoofdstand, handbalansen, als het dan na een lange tijd oefenen ineens heel even lukt en er iets in je lichaam en hoofd ‘klikt’ vind ik dat een onwijze kick!”

Ok genoeg over yoga, we willen graag nog een aantal random facts over je weten, zoals:

– Wat is jouw bijnaam? “Uiteraard YogaNina, ontstaan toen ik begon met lesgeven op onze zolderkamer aan een paar vriendinnen. De deurbel ging, ik deed open en één van hen zei: “Ha, YogaNina!”; die naam is gebleven. Mijn moeder noemde me vroeger ook wel Ninabel, vernoemd naar Belle, het vriendinnetje van Snoopy, waarvan ik groot fan was. Andere bijnamen zijn Nien, Nijntje, Ninadenken, Nienemien, Ninabeestje en Winnie.”

– Wat is jouw lijfspreuk of je favoriete quote? “’Maar ik ben nu hier’ Het is misschien niet echt mijn lijfspreuk, maar wel een soort mantra wanneer ik mediteer of in het dagelijks leven met mijn hoofd alleen maar met de toekomst bezig ben. Het brengt me gelijk weer in het hier & nu.”

– Wat staat er in de top 3 van jouw bucketlist? “Ik zou graag verschillende strums op mijn ukulele willen leren spelen en dan tegelijkertijd zingen; dat vind ik zó moeilijk, als ik ga zingen gaat mijn strum gelijk de mist in. Verder droom ik over zelfvoorzienend leven en een paar maanden in een warmer land wonen.”

– Als je een dag in de huid kon kruipen van iemand anders, wie zou je dan willen zijn? “Ik zou wel eens een dag een vogel willen zijn. Vleugels hebben en kunnen vliegen, dat lijkt me zo te gek! Die driedimensionale ruimte waarin je je kunt bewegen, dat is toch de ultieme vrijheid. Misschien heb ik daarom wel iets met veren.”

– Wat wilde je vroeger worden en wat ben je echt geworden? “Tandarts, maar ik was niet bepaald een ster in Schei- en Natuurkunde, dus dat werd achtereenvolgens: intercedente bij het uitzendbureau en daarna product- & salesmanager in de modebranche. Dat laatste heb ik tien jaar gedaan, maar ik ben eigenlijk niet zo’n fashion victim. Hoewel ik ontzettend van kleding houd en het ook zie als een manier om me te uiten, vind ik het volgen van de allerlaatste modetrends eigenlijk helemaal niet zo interessant. Toen ik merkte dat het werk me niet gelukkig maakte, heb ik de switch gemaakt naar wat ik nu doe: yogajuf, mindfulness trainer en yogastudio eigenaar.”

– Wat drink je het liefst op zaterdagavond? “Rode wijn of La Chouffe”

– Wat is jouw ‘guilty pleasure’? “Chocola! Pure chocola, melk chocola, witte chocola, chocola met caramel, chocola met koekjes, chocolade pepernoten, chocola met nootjes. Een reep, bonbon, letter of chunks: het maakt mij niet uit. Van chocola wordt ik instant gelukkig.”

– Waar wil je het liefst naar toe op vakantie? “Mijn geboorteland Nieuw Zeeland; ik ben er inmiddels vijf keer geweest om mijn vader, die er nog woont op te zoeken, maar er zijn nog zoveel plekken die ik nog graag wil zien. We zijn nu de serie Outlander aan het kijken; de Schotse highlands lijkt me ook prachtig! En onze eigen achtertuin, dat is het allermooiste plekje!”

– Wat neem je mee naar een onbewoond eiland? “Mijn ukulele. Of als er bereik is mn smartphone en een solar charger.”

– Wat heb je voor het laatst gegoogled? “Een programma om een ebook in te maken… Wordt vervolgd ?

Reacties zijn gesloten.