Mindfulness

Mindfulness betekent letterlijk “opmerkzaamheid”, aandacht geven op een bepaalde manier: gericht, in het hier en nu en niet veroordelend. Deze 8-weekse Mindfulness training helpt je om opener en bewuster in het leven te staan. Thema’s die worden behandeld zijn onder anderen: acceptatie, loslaten, omgaan met emotioneel en fysiek ongemak en “gedachten zijn geen feiten”.

Door middel van meditatie-, yoga- en aandachtsoefeningen leren we stil te staan en te observeren, zonder hier meteen iets mee te hoeven doen. Doelbewust je aandacht richten op de ervaring van dit moment, zonder hierover te hoeven oordelen. Met de oefeningen voor thuis wordt je uitgenodigd deze open houding mee nemen en te integreren in je dagelijks leven, zodat het je een alternatieve manier biedt om om te gaan met stress en andere lastige situaties en gevoelens.

Welke past bij jou? Je kunt de 8-weekse mindfulness training volgen in een groep (max. 6 deelnemers), een kleine groep (max. 3 deelnemers) of individueel. Hieronder vind je de voordelen van iedere opzet.

Benieuwd wat Mindfulness voor jou kan doen? Voorafgaand aan de training krijgt iedere deelnemer een telefonisch intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om nader kennis te maken en af te stemmen of de training past bij je situatie en behoefte. Ook is er tijdens het intakegesprek ruimte voor vragen van jouw kant, zodat je een goed beeld kunt krijgen van wat je kunt verwachten van de training.

Let op: Nina, de trainer, is aangesloten bij de VMBN (Categorie 1), waardoor je in sommige gevallen in aanmerking komt voor een vergoeding door je ziektekosten verzekeraar wanneer je de 8-weekse Mindfulness training volgt. Informeer voor de precieze voorwaarden bij je ziektekosten verzekeraar.

  • Groepstraining

Deelnemers: maximaal 6
Lessen: 8 bijeenkomsten van 2,5uur
Investering: € 350 (bij dit bedrag zijn inbegrepen: een telefonisch intakegesprek van 30-45 minuten, 8 bijeenkomsten van 2,5 uur,  werkboek, begeleide meditaties voor thuis, toegang tot de exclusieve ledenpagina, gebruik van materiaal tijdens de lessen, zoals yogamat en meditatiekussen en éénmaal deelname aan een stilteochtend) Let op: miv 1 januari 2022 € 400.

Lesdata 8-weekse Mindfulness groepstraining najaar 2021:

Start: woensdagavond 29 september 2021, 19.00 – 21.30uur
Lesdata: 29 september, 6 & 27 oktober, 3, 10, 17 & 24 november, 1 december 2021. Aanmelden kan per mail naar info@yoganina.eu.

Voordelen groepstraining: in de 8-weekse mindfulness groepstraining is het gezamenlijke leren en oefenen een belangrijk aspect. De wekelijkse bijeenkomsten zijn dan ook een afwisselend geheel van het samen oefenen met mindfulness meditatie, nabespreken van deze oefeningen en bespreken wat je tegenkwam bij het oefenen thuis. Daarnaast komen er regelmatig inzichtgevende teachings en gedachte-experimenten voorbij in de training.
De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers, zodat er voor iedereen persoonlijke aandacht en ruimte is. Er wordt regelmatig gewerkt met uitwisselingen in kleine groepjes of tweetallen, waardoor iedereen ruimschoots aan het woord komt. Het samen oefenen, leren en uitwisselen wordt door de meesten als erg prettig en leerzaam ervaren.

  • Individuele training

Eén op één
8 bijeenkomsten van 1 uur
Kosten € 565 (bij dit bedrag zijn inbegrepen: een telefonisch intakegesprek van 30-45 minuten, 8 individuele sessies van 1 uur,  werkboek, begeleide meditaties voor thuis, toegang tot de exclusieve ledenpagina, gebruik van materiaal tijdens de lessen, zoals yogamat en meditatiekussen en éénmaal deelname aan een stilteochtend)

Er wordt al jaren met succes in groepsverband gewerkt met de 8-weekse Mindfulness training. Er is echter gebleken dat niet iedereen wil deelnemen in een groep of gebaat is bij een groepstraining. Daarom is er nu een 8-weeks traject, gebaseerd op de klassieke 8-weken training ontwikkeld door Jon Kabat-Zin, maar dan zó aangepast dat het geschikt is voor een individuele setting. Een individuele mindfulness training is anders, maar kan net zo effectief zijn als een groepsprogramma, zo blijkt uit onderzoek van Maya Schroevers en Joke Fleer (2013).

Voordelen van een individuele training:
–  100% persoonlijke aandacht
– het programma kan worden toegespitst op jouw individuele behoefte
– je kunt op ieder moment starten
– de planning van de sessies kan worden aangepast aan jouw persoonlijke agenda

Locatie
De 8-weekse mindfulness training wordt gegeven in de sfeervolle, lichte en landelijk gelegen studio van YOGANINA, met uitzicht over het weiland. Adres: Lekerweg 34 in Wijdenes (een minuut of 10-15 van Hoorn en Enkhuizen). Een routebeschrijving vind je hier.

Informatie & aanmelden
Wil je meer informatie over het individuele traject, één van de groepstrainingen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op via e-mail (info@yoganina.eu) of telefoon (06-21837620).

Reacties zijn gesloten.