Retreat

Yin yogavakantie in de Algarve

Najaarsblues? Niets daarvan! Een maand nadat ‘het gewone leven’ na de schoolvakanties weer is begonnen, er nog even lekker een week tussenuit om op te laden! Elke dag beginnen met meditatie en een heerlijk zachte yogapractice om langzaam wakker te worden, daarna lekker ontbijten in de serre of buiten op het terras, een verfrissende duik in het zwembad en alle tijd om de beeldschone omgeving te verkennen: Nina neemt je mee naar een sfeervol historisch landhuis in de bergachtige omgeving van Monchique, in het westen van de Algarve, om daar te genieten van yoga, lekker eten, ontspanning en gezelligheid.

Accomodatie:

We verblijven in een historische Portugese wijnboerderij, die is omgebouwd tot een gezellige guesthouse, die nog altijd de grandeur van weleer ademt. De kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van alles wat je nodig hebt om van je vakantie te genieten. Behalve de terrassen buiten en de knusse 1-, 2- of 3- persoonskamers, is er een mooie lichte serre waar je lekker kunt zitten en relaxen.

Over de yogalessen van Nina:

We beginnen de dag met een meditatie, gevolgd door een ‘Yin’ish’ practice. Aan het einde van de middag of ’s avonds voor het slapengaan (afhankelijk van de activiteiten en flow van de dag) is er nog een fijne, relaxte yogales. De yogalessen worden gegeven in de ruimtelijke buiten yoga shala met uitzicht over de vallei of binnen, in de mysterieuze geodesic dome. Alle yogabenodigdheden zijn aanwezig: yogamatten, dekens, bolsters, blokken en riemen.

Vakantie:

Naast de yogalessen is er tijd genoeg om vakantie te vieren op jouw manier, waar je maar zin in hebt! Zie je het ook al voor je? Lekker een paar baantjes trekken in het bio-zwembad (geen chloor!), een boekje lezen in de schaduw van de citrusbomen in de boomgaard of wegdutten bij het kalmerende geluid van de oude fontein.

Zin in wat actie? Vanuit onze boerderij wandel je zó naar het hoogste punt van het Monchique gebergte (ruim 900m hoog). Of huur een auto en ga de omgeving verkennen! Het Monchique gebergte staat ook wel bekend om haar bronwater, dat verschillende heilzame eigenschappen zou hebben. Er zijn dan ook diverse kuuroorden in de omgeving. Of rijd in ongeveer 35 minuten naar stranden aan de zuidkust van de Algarve óf in een klein uurtje naar strandjes aan de westkust (en als je dan toch aan de kust bent, bewonder gelijk de indrukwekkende zandstenen kliffen en rotsformaties die uit de Atlantische oceaan opreizen).

Niks moet, niksen mag! Uiteraard kun je naar eigen gevoel deelnemen aan de meditaties, yogalessen en maaltijden tijdens deze week; als je eens een keer lekker wil uitslapen of overdag langer wegblijft voor een leuk uitstapje, dan kan dat allemaal! Het is tenslotte jouw vakantie!!!

Details
Aankomst: Zondagavond 20 september 2020 (de aanvang van het retreat programma is maandagochtend)
Vertrek: Zondagochtend 27 september 2020 (de afsluiting van het retreat programma is op zaterdagavond)

Investering
1 – persoonskamer early bird: € 795 per persoon (bij aanmelding én betaling van een aanbetaling van € 395 vóór 15 juni 2020, de rest van de reissom uiterlijk een maand voor aankomst)
1 – persoonskamer later bird: € 845 per persoon (bij aanmelding vanaf 15 juni 2020, € 395 aanbetaling bij aanmelding om je inschrijving definitief te maken, de rest van de reissom uiterlijk een maand voor aankomst).

2/3 – persoonskamer early bird: € 650 per persoon (bij aanmelding én betaling van een aanbetaling van € 395 vóór 15 juni 2020, de rest van de reissom uiterlijk een maand voor aankomst)
2/3 – persoonskamer later bird: € 695 per persoon (bij aanmelding vanaf 15 juni 2020, € 395 aanbetaling bij aanmelding om je inschrijving definitief te maken, de rest van de reissom uiterlijk een maand voor aankomst).

Inclusief
– van maandag tot en met zaterdag een ochtend en middag/avond yoga- of meditatiepractice
– dagelijks een ‘VVV’ ontbijt en diner (Voedzaam, Verrukkelijk & Vegetarisch)
– logies op basis van 1- of 2-/3- persoonskamer

Exclusief
– transfers van en naar luchthaven in Nederland en in Portugal (de transfer in Portugal kunnen we op verzoek voor je regelen: € 65 voor 1 – 4 yogi’s/ € 85 voor 5 – 8 yogi’s)
– vlucht
– drank
– lunch**
– eventuele behandelingen (zoals massages) en excursies
– reis- en andere verzekeringen

Optioneel
Je kunt er natuurlijk voor kiezen een auto te huren. Zo kun je op eigen gelegenheid van en naar de luchthaven rijden en in je vrije uren de omgeving verkennen, bijvoorbeeld via  https://www.easyterra.nl/

Aanmelden
Leuk als je meegaat! Klik hier om naar het online aanmeldsysteem te gaan!

Reacties zijn gesloten.