13 februari 2021: Magisch klankconcert

Jacintha en Anne van Inresonantie nemen je mee op een magische reis van klank en verbeelding. Laat je meevoeren door de betoverende tonen van didgeridoo’s, sjamanentrommels, klankschalen, Chinese gong, water-phoneï, rainsticks, ratels, diverse andere instrumenten en niet te vergeten de prachtige stemmen van Jacintha en Anne zelf! 

♥ Wat is een Klankhealing Concert?
Een Klankhealing concert zou je kunnen vertalen als een reis op de golven van frequenties naar in de klank van de stilte. Het vindt zijn oorsprong in een aantal tradities van oude culturen. De kennis van klanken, ritmes en rituele gezangen was een essentieel bestanddeel van de (genezing) rituelen van o.a. de Aboriginals, Sjamanen en Tibetanen. De kracht en de helende kwaliteiten van de klanken worden de laatste jaren weer meer (h)erkend en ook toegankelijker. Tijdens een Klankhealing Concert lopen wij tussen de deelnemers door en bespelen wij diverse inheemse instrumenten van over de hele wereld.

Deze instrumenten nodigen je uit om met je totale wezen te luisteren en te voelen. Wij gebruiken o.a. de didgeridoo’s uit Australie, sjamanentrommels, klankschalen uit Tibet, Chinese gong, Halo, water-phone uit Hawa, rainsticks, ratels en diverse andere instrumenten. Daarbij maken wij ook gebruik van de stem, boventonen en intuitieve healing.

♥ Klank als helende kracht
De klanken en trillingen brengen ontspanning en verzachting voor lichaam, geest en ziel. De klank heeft een directe toegang tot de ziel. Daar vind hij een onmiddellijke weerklank omdat ieder mens klank heeft in zichzelf. Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje en even niets moet wordt de aandacht naar binnen gekeerd. En kan je ervaren hoe de klanken en trillingen (resonanties) op je inspelen en je uitnodigen om te luisteren naar jouw innerlijke boodschap. De juiste intentie en frequentie zorgen voor een weldadige ervaring. Begrippen als tijd en plaats worden weggevaagd. Het energieveld dat ontstaat brengt je in de gelegenheid om (weer) in harmonie met jezelf en je omgeving te komen. Of het kan de balans en harmonie in jezelf versterken. Tevens is het mogelijk dat het zelf genezend vermogen worden geactiveerd, waardoor heling kan ontstaan. Waarbij wij het onderscheid willen aangeven tussen “helen” en “genezen”. “Helen” is, eenvoudig gezegd, met je situatie leren omgaan en weer in harmonie komen met jezelf en je omgeving.
“Genezen” wil zeggen dat je van een aandoening wordt afgeholpen.

Details
Datum:
 zaterdag 13 februari 2021
Tijd: 17.00 – 18.30 & 20.30 – 22.00 uur (er zijn dus twee concerten)
Investering: € 25 per persoon (op deze special geldt geen ledenkorting)
Aanmelden: Aanmelden kan via klank@inresonantie.nl of 072-5340305.

Reacties zijn gesloten.