22 juli 2021: RE-MIND yourself (mindfulness terugkomavond)

Tijdens de 8-weekse mindfulness training vergelijk ik de mind ook wel eens met een spier die je kunt trainen: de aandachtspier waarmee je het bewustzijn ergens op kunt richten. Net als een fysieke spier, wordt, naarmate je vaker oefent, deze aandachtspier sterker en wordt het makkelijker je aandacht erbij te houden wanneer je mediteert. Daardoor lukt het je in het dagelijks leven vaker om te stoppen met maar doorjakkeren en bewust te kiezen voor wat er in het moment het meest behulpzaam zou zijn.

‘Mindful zijn’ is een vaardigheid die onderhoud nodig heeft. Voor blijvend effect ná het volgen van de 8-weekse mindfulness cursus, is het een goed idee om regelmatig te blijven oefenen. Verder hoor ik regelmatig van studenten die de cursus hebben gevolgd, dat ze het samen oefenen en nabespreken tijdens de cursus- avonden als zeer waardevol ervaren en dat ze het jammer vinden dat te moeten missen nadat de cursus is afgerond.

Daarom zijn er nu de Mindfulness terugkomavonden: lessen bedoeld om studenten die de 8-weekse mindfulness training hebben gevolgd te ondersteunen bij het levendig houden van hun tijdens de cursus opgedane mindfulness skills. Tijdens deze lessen komen oefeningen uit de cursus terug en is er ruimte voor uitwisseling.

Details
Data: donderdag 22 juli
Tijd: 19.00 tot 20.30 uur
Investering: deelname aan de terugkomavonden kost 20 euro per keer
Let op: De workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen; er is plek voor maximaal 7 deelnemers. Het hebben afgerond van de 8-weekse mindfulness training is een vereiste om deel te kunnen nemen aan deze lessen. Heb je de 8-weekse cursus nog niet gevolgd? Kijk hier voor data voor de eerstvolgende cursus.

Reacties zijn gesloten.