10 januari 2021: Fascia en triggerpoints met Rob Beenker

Haal meer uit je yogabeoefening met kennis over triggerpoints en fascia!

Je fascia is onder andere de interne verpakking van alle organen en weefsels in je lichaam en het is nog veel meer dan dat! Rob Beenker neemt je graag mee in deze fascinerende wereld van fascia en triggerpoints!

Naarmate we minder spelen en meer en langer in dezelfde houding zitten, verliest onze fascia zijn “sappigheid”, we raken letterlijk minder goed gesmeerd. Hierdoor ontstaan stijfheid en een scala aan andere klachten, zoals een onderbroken nachtrust. Vaak zijn die klachten te herleiden tot spierknopen, ook wel ‘myofasciale triggerpoints’ genoemd. In deze workshop leer je een aantal technieken die je gemakkelijk zelf kunt toepassen om je fascia weer lekker ‘juicy’ te maken en je triggerpoints tot rust te brengen.

Rob is gecertificeerd internationaal instructeur van de MELT-methode, shiatsu therapeut, yoga docent en vertaler van een fors aantal boeken over massagetherapie, yoga en zelfhulp. Tijdens deze workshop vertelt hij uit zijn eigen rijke ervaring, maar het zelf voelen en beleven staat voorop. Om de oefeningen af te stemmen op (eventuele klachten van) de aanwezigen, krijgt elke deelnemer ongeveer een week voor de workshop een vragenlijst. Na afloop kun je de gebruikte materialen desgewenst aanschaffen met een speciale cursistenkorting. Ook zijn het Handboek Triggerpoint-therapie en De Melt-methode aanwezig. Meer over Rob: www.vitaliteitsmassage.nl/over-robbee.php

Details
Datum:
 zondag 10 januari 2021
Tijd: 13.00 – 17.00
Investering: € 65 per persoon (op deze special geldt geen ledenkorting)

Aanmelden: via deze link (de workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers, het maximum is 12)

Reacties zijn gesloten.