New student guide

Ben je van plan om binnenkort een yogales te komen volgen bij YOGANINA? Op deze pagina vind je een aantal tips & tricks zodat je ontspannen aan je eerste les kunt beginnen!

Hoe kies ik de juiste yogales?
Welke yogales voor jou het meest geschikt is, hangt natuurlijk af van waar je (op dat moment) behoefte aan hebt en wat je van een les verwacht: heb je zin in een pittige practice of zoek je juist ontspanning en stilte? Op deze pagina vind je een overzicht waarin je kunt zien hoe intensief de verschillende lessen zijn. Om nog een iets beter idee te krijgen van wat je kunt verwachten, lees de omschrijvingen voor Vinyasa yoga en Yin yoga eens door. Op de pagina Rooster kun je zien wanneer welke les gegeven wordt. Mocht je toch advies nodig hebben of heb je vragen, voel je vrij contact op te nemen via email (info@yoganina.eu) of telefoon (06-21837620), zodat we je kunnen helpen de juiste keuze te maken.

Hoe meld ik me aan?
Alle yogalessen worden gegeven op basis van “drop-in”, dat wil zeggen dat er geen vaste groepen zijn en je dus niet vast zit aan een vaste dag/tijdstip/yogavorm. Je komt gewoon wanneer je zin en tijd hebt! Omdat we werken in kleine groepen en er dus een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, vragen we je per les vooraf even aan te melden via de website (ook als je voor het eerst of maar één keer komt). Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan. Je maakt hier éénmalig een account aan met een wachtwoord, waarmee je je kunt aanmelden voor onze yogalessen, workshops en trainingen.

Betaling
Dit wijst zich vanzelf bij je aanmelding via ons online aanmeldsysteem. Je kunt je les gelijk bij je boeking via IDeal betalen. We kunnen helaas geen contante betalingen aannemen en er is geen pin aanwezig in de studio. Kom je voor de allereerste keer, dan kun je gewoon een losse les boeken. Voor een overzicht van alle tarieven ga je naar de pagina Tarieven.

Wat voor kleding trek ik aan?
Ik zal tijdens de les zorgen voor voldoende ventilatie. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je yogakleding. Zorg dat je makkelijk zittend kleding draagt, waarin je je goed kunt bewegen. Voor de meer dynamische Vinyasa yogalessen draag je het beste iets dat niet te warm is. Door de intensiteit van de lessen zal je snel genoeg opwarmen. Wel is het verstandig iets als een vestje en/of warme sokken mee te nemen voor de eindontspanning, zodat je niet te veel afkoelt. Yin yoga is een rustiger vorm van yoga, waarbij je je lichaam juist niet opwarmt door intensieve bewegingen. Daarom is het prettig iets warmers te dragen (of in elk geval mee te nemen) zodat je het niet koud krijgt. Vanwege de richtlijnen van de overheid rondom het coronavirus is het fijn je thuis alvast om te kleden en in je yogakleding naar de studio te komen.

Wat neem ik mee?
Er zijn matten, bolsters en dekens aanwezig in de studio, die je kunt gebruiken. Vanwege hygiënisch oogpunt en veiligheid met betrekking tot het coronavirus adviseren we je een deken of handdoek mee te nemen om te gebruiken over je bolster. Het gebruik van yoga-attributen van YOGANINA geschiedt op eigen risico. Natuurlijk kun je ook je eigen yogamat, -bolster, -deken etc. meenemen. Wil je graag iets nieuws aanschaffen? Er zijn ook yogamatten, bolsters en meditatiekussens te koop in onze webshop of kom ze live bekijken in de studio!

Eten/drinken
Probeer (anderhalf tot twee uur) voor de les niet meer te eten of, als het niet anders kan, slechts een kleine, lichte maaltijd. Zorg wel dat je voldoende gedronken hebt voor de les (niet te veel en vooral geen alcohol). Het drinken van water tijdens de les koelt het lichaam af en werkt het reinigingsproces, dat in werking wordt gezet door de houdingen, tegen. Drink na de les voldoende water om de afvalstoffen, die zijn vrijgekomen tijdens de les, af te voeren.

Waar ligt de studio?
Het adres van yogastudio YOGANINA is Lekerweg 34 in Wijdenes. Tip!! Neem één minuut de tijd om de routebeschrijving door te lezen (ook als je met een Tom Tom komt)! Dat scheelt zoeken, frustratie en te laat komen op je eerste les… Wanneer je met de auto komt, parkeer dan op onze oprit en niet langs de weg om overlast voor de buren te voorkomen.

Wat is handig om te weten voordat de les begint?
Probeer 5 á 10 minuten vóór de les aanwezig te zijn. Mocht je heel vroeg zijn en er is nog een les bezig, een vriendelijk verzoek zo stil mogelijk op de gang te wachten zodat je de les niet stoort. Zo gun je de studenten in de voorgaande les rustig de tijd om bij te komen uit hun eindontspanning. Ben je per ongeluk toch te laat op je eerste les, kom dan zo zachtjes mogelijk binnen en ga rustig op je matje zitten (of op de grond als je geen matje hebt). Ik zal zo snel mogelijk bij je komen, zodra de beginmeditatie is afgelopen.

Blessures of zwangerschap
Mocht je blessures hebben, zwanger zijn (ook al is het nog maar heel pril) of fysieke en/of psychische klachten hebben, meld dit dan bij mij vóór de les. Voor de meeste houdingen zijn er geschikte alternatieven die de houding meer of minder uitdagend maken, afhankelijk van je behoeften. 

De yogales
En dan is het eindelijk zo ver: je eerste yogales. Wat kun je nu eigenlijk verwachten van een yogales? Klik hier voor de opbouw van een gemiddelde yogales. In het begin kan het prettig zijn om een plek te nemen op de tweede rij, zodat je andere studenten kunt observeren. Dat zal je helpen een idee te krijgen van de verschillende houdingen en de eventuele “flow”.

Veiligheid
Een yoga practice bestaat uit series fysieke houdingen, die worden uitgevoerd met aandacht, gefocust in het huidige moment, al dan niet gecoördineerd met een gecontroleerde adem (in Vinyasa yoga wordt gewerkt met een speciale adem techniek: Ujjayi). Yoga is een levenslange oefening en studie, waarbij je je steeds verder kunt ontwikkelen. Bedenk dus dat het niet nodig is om alles in één keer te kunnen of elke yogahouding perfect uit te voeren. Het is geen wedstrijd met anderen of met jezelf. Daag jezelf uit, maar ga nooit te ver. Niet alle oefeningen zijn geschikt voor iedereen! Om het risico op blessures te minimaliseren, forceer jezelf nooit en luister naar je lichaam wanneer het een grens aangeeft! Het activeren of stretchen van je lichaam kan soms intens zijn, maar plotselinge, scherpe en/of stekende pijn is altijd een teken om een stap terug te doen! Als je moeite hebt met ademen, is betekent dit waarschijnlijk dat je het iets rustiger aan zou moeten doen.

Richtlijnen coronavirus
– ️ Een vriendelijk verzoek je handen te desinfecteren vóór en na je les. Hiervoor staat desinfectie-gel bij de ingang.
– Houd voldoende onderlinge ruimte tussen jouw mat en die van de yogi’s naast je: (minimaal) 1,5 meter van elkaar vandaan. Zo kan iedereen op een ontspannen en veilige manier yoga beoefenen. Er is plek voor maximaal 6 yogi’s per les.
– ️ Om ervoor te zorgen dat er geen matten onnodig leeg blijven, is de annuleringstermijn 4 uur vóór de les. Besluit je om toch niet mee te doen, meld jezelf dan uiterlijk 4 uur voor aanvang af via het online aanmeldsysteem; klik bij de desbetreffende les op de knop ‘Uitschrijven’, et voilá! Je plek is weer vrijgekomen voor iemand anders die de les graag wil volgen.
– Verblijf niet langer in studio dan nodig. Kom dus hooguit 10 minuten voor aanvang van de les én blijf na de les niet in het pand napraten met je mede-yogi’s.
– We zullen extra aandacht besteden aan het schoonmaken van oppervlakken die regelmatig worden aangeraakt.
– Kom NIET naar de les wanneer jij of één van je huisgenoten last heeft van droge hoest of koorts of één van de andere corona-gerelateerde symptomen.

Tot slot
Mocht je na het lezen van deze New student guide toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op, telefonisch (06-21837620) of via e-mail (info@yoganina.eu). 

En verder: Enjoy your yoga class!

Reacties zijn gesloten.