Rug, nek & schouderyoga

Maak je rug, schouders en nek lekker soepel en sterk met yoga!

In onze Westerse wereld behoren pijn in rug, nek en schouders tot de meest gehoorde lichamelijke klachten. Velen hebben een baan die fysiek veel van hen eist en/of leiden een grotendeels zittend leven (op het werk, achter de computer, in de auto of voor de tv), met als kers op de taart een voortdurend (te) hoog stressniveau. Vooral de combinatie zorgt in veel gevallen voor een ongezonde lichaamshouding: met je gezicht zo dicht mogelijk bij je beeldscherm (alsof je de informatie van je computerscherm rechtstreeks in je prefrontale cortex wil stoppen!), waardoor er een onnatuurlijke curve in de nek ontstaat en de schouders naar voren gaan hangen, door voortdurende spanning onbewust je schouders hoog opgetrokken of na uren computergebruik, onderuitgezakt op je bureaustoel. Het gevolg? Verkrampte spieren in nek en schouders en verwaarloosde buik- en rugspieren, die voor behoorlijk wat lichamelijk ongemak en pijn kunnen zorgen!

Herken jij jezelf in het bovenstaande en heb je er genoeg van om altijd met pijn in je rug of gespannen schouders te lopen? Of heb je op een andere manier pijn, ongemak of problemen in het gebied van je rug, nek of schouders en wil je NU aan de slag om je weer leniger, krachtiger én blijer te voelen? Dan is deze les speciaal voor jou! (enneh… maak je geen zorgen, je hoeft écht je been niet in je nek te kunnen leggen om mee te kunnen doen!)

Het doel van deze les is:
– Het losmaken van nek en schouders
– Het soepeler maken van (met name) de onderrug
– Het sterker maken van buik- en rugspieren
– Algehele ontspanning van lichaam en geest

Wij werken vanuit de overtuiging dat geen lichaam hetzelfde is; elk lichaam heeft derhalve eigen behoeften en aandachtspunten. In de les wordt gewerkt met zachte, toegankelijke yoga oefeningen en er is veel persoonlijke aandacht; uiteraard wordt er rekening gehouden met ieders persoonlijke situatie en conditie.

Aanmelden
Klik hier om naar ons online rooster te gaan voor actuele lestijden en aanmelden.

PS: Overleg in geval van ernstige en/of acute klachten altijd éérst met je (huis)arts of therapeut!

Reacties zijn gesloten.