Yin yoga

Optimale beweeglijkheid in gewrichten en ultieme ontspanning

De naam van Yin yoga is afgeleid van de twee complementaire principes Yin en Yang, waarbij Yang o.a. staat voor mannelijk, licht, warm, actief en naar buiten gericht/uitwendig (Ashtanga, Vinyasa en Hatha yoga zijn dus ”yange” vormen van yoga), terwijl Yin o.a. vrouwelijk, donker, koud, passief en naar binnen gericht/inwendig vertegenwoordigt.

Bij Yin yoga wordt dan ook voornamelijk gewerkt met passieve yogahoudingen (dat wil zeggen: zonder actieve spierspanning), die meestal zittend of liggend worden uitgevoerd. De asana’s worden gedurende drie tot vijf minuten aangehouden, waardoor de werking doordringt in de diepere lagen onder en rondom de spieren, het bindweefsel zoals banden en kraakbeen.  Zo wordt het mogelijk de maximale beweeglijkheid in de gewrichten te bereiken. Daarbij geeft het langer in één houding blijven ruimte voor innerlijke observatie en verstilling van de geest.

Aanmelden
Klik hier om naar ons online rooster te gaan voor actuele lestijden en aanmelden.

Locatie
Je kunt de yoga lessen bij YOGANINA volgen in Wijdenes (Westfriesland, gelegen vlak bij het Markermeer, tussen Hoorn en Enkhuizen). Het adres en routebeschrijving vind je hier. (TIP!!! Neem één minuut de moeite de routebeschrijving door te lezen, dat scheelt je de eerste keer dat je komt een hoop zoeken en te laat arriveren in de les!!!).

Reacties zijn gesloten.